Firkantet Ribbon kurve

Del

Firkantet Ribbon kurve

Jeg er simpelthen blevet helt vild med at hækle kurve i Ribbon båndgarn, og der er  blevet leget med forskellige former og mønstre på det sidste. Disse firkantede kurve er den sidste nye kreation og jeg er vild med dem..

Du skal bruge:

Mål:

 • Stor: Ca. Diameter 12 cm. Højde 13 cm.
 • Lille: Ca. Diameter 10 cm. Højde 9 cm.

Forbrug:

 • Stor: Ca. 160g
 • Lille: Ca. 90g

Forkortelser:

Lm: Luftmaske
M : Maske
Fm : Fastmaske
Km : kædemaske
Mr : Magisk ring
Blm : Bagerste maske lænke
Ks: Knit stitch

Du finder en billedvejledning i knit stitch HER

Opskrift: – Du finder en vejledning nederst i opskriften

OPS: 1. lm tæller IKKE for nogen maske. 

( Hver opmærksom på at der laves 1 km i første  fm du startede med, og at det ligner du springer en maske over ( Se billede), men det er ikke en maske, men kaldes en fakemaske) Dette gælder alle omgange der afsluttes med 1 km i bunden.

 1. Start med at lav en magisk ring, og hækl 8 fm i ringen. Afslut med 1 km (8)
 2. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m. Hækl 3 fm i næste m. “Hækl 1 fm i næste maske, og 3 fm i den efterfølgende m ” Gentag ”til” i alt 3 gange. Afslut med 1km. (16)
 3. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i den efterfølgende m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 3 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste fm, og afslut med 1km. (24)
 4. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 2 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 5 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 2 fm, og afslut med 1km. (32)
 5. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 3 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 7 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 3 fm, og afslut med 1km. (40) Stop udtagningerne i bunden her ved en lille kurv og spring videre til omgang 8.
 6. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 4 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 9 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 4 fm, og afslut med 1km. (48)
 7. Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 5 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 11 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 5 fm, og afslut med 1km. (56)
 8. Lav 1 lm, og hækl 1 omgang fm i Blm. Afslut med 1 km.
 9. Lav 1 lm, og hækl 1 omgang fm. Afslut med 1 km.
 10. Lav 1 lm, og hækl nu ks omgangen rundt, afslut med 1 km.

Gentag omgang 10 til du har din ønskede højde på kurvene.

Kurvene på billedet er hæklet med 9 omgange ks ved den lille og 14 omgange ks ved den store.

Afslut din kurv med 1 omgang km.

Den ser måske lidt rund ud, men hvis du i hjørneren op lags siderne lige presser kanten lidt så kommer der en skarpere kant frem, og det runde udseende vil forsvinde

 

Omgang 1:


Lav 1 mr, og hækl 8 fm i ringen. Afslut med 1 km.

Omgang 2:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm ned i samme maske.

Hækl 3 fm i næste maske.

Hækl 1 fm i næste maske, og 3 fm i efterfølgende maske.

Gentag rundt, og afslut med 1 km i 1 fm.

 

Omgang 3:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme maske.

Hækl 1 fm i næste maske.

I efterfølgende maske hækles der 3 fm.

Hækl 1 fm i næste 3 masker, og 3 fm i den efterfølgende maske.

Gentag rundt.

Hækl 1 fm i sidste maske.

Afslut med 1 km i første m.

 

Omgang 4:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 2 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 5 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 2 fm, og afslut med 1km. (32)

Omgang 5:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 3 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 7 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 3 fm, og afslut med 1km. (40)


Omgang 6:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 4 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 9 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 4 fm, og afslut med 1km. (48)

 

Omgang 7:

Lav 1 lm, og hækl 1 fm i samme m, og 1 fm i de efterfølgende 5 m. ”Hækl 3 fm i næste m, og 1 fm i de 11 efterfølgende m” Gentag “til” omgangen rundt og hækl 1 fm i sidste 5 fm, og afslut med 1km. (56)

 

Omgang 8 :

Lav 1 lm, og hækl 1 omgang fm i Blm. Blm er bagerste maskelænke som nålen her markere.

 

Afslut med 1 km.

Omgang 9:

Lav 1 lm, og hækl 1 omgang fm. Afslut med 1 km.

Omgang 10:

Lav 1 lm. Nu hækles der ks. Ks hækles ned i mellem maskelænkerne som danner et v. Nålen markere her hvor hæklenålen skal stikkes ned. Pas på med ikke at hækle for stramt, da det så er svære at hækle ned i “vét”.

Der er nu hæklet den første KS.

Næste ks hækles i næste maskes “V”.

Der er nu hæklet endnu en ks.

Sådan gentages der omgangen rundt. Afslut med 1 km. Gentag nu denne omgang med ks til du har den ønskede højde på din kurv. Afslut kurven med en omgang km.

Klip et stykke læderrem til, og lav huller i hver ende.

Sæt den på kurven med et sæt nitter.

Så er den klar til brug.

Sæt evt. en urtepotte i og brug den som skjuler. Disse kurve er i samme serie som de runde Ribbon kurve med læderhank, som du finder opskriften på HER

 

Ønsker du kurven større fortsættes udtagningerne i bunden til du har den ønskede størrelse.

Produkterne i denne opskrift er sponsoreret af Hobbii.dk. Ideer, design, vejledning, samt billeder er udelukkende Tante Tråds.

30 Comments

Leave a Reply