Hæklet Ribbon skjuler

Del

Hæklet Ribbon skjuler

 

 

Der er hæklet med Ribbon bånd garn fra Mayflower som er lavet af bomuld, polyamid og viskose.

Jeg har brugt farverne 104- Lysegrå, 106-koksgrå og 103-sand  Garnet kan købes HER

Jeg har lavet 2 størrelser.

Lille: 9 cm i diameter og 9 cm høj. Garnforbrug 100g

Stor: 13 cm i diameter, og 15 cm høj. Garnforbrug 200g

Læderrem kan købes her HER

Nitter kan købes HER

Der er hæklet med nål 6. Men afhænger af din hæklefasthed, så prøv dig frem da det helst skal være så fast som muligt.

Jeg har fundet nogle gamle zink potter som jeg har brugt som indsats. Men opskriften kan tilpasses netop din skjuler eller potte der skal have en ny lækker makeover, i form af disse Ribbon skjulere.

Lav skjulerne i lige de størrelser du ønsker. Følg guiden i bund/kant til du har den ønskede og passende størrelse på bunden af din potte. Følg derefter Guiden til siderne, og hækl siderne i den ønskede højde.

Skjuleren er hæklet i kurveflet mønster, som giver et flot rustikt flettet look.

Du finder en guide i Kurveflet HER OPS Dog hækles skjuleren med Halvstangmasker og IKKE stangmasker som i guiden. Samt er det flettede mønster dannet med 2 og 2 og ikke  3 og 3 som i guiden.

 

 

Bunden/kant:

Bunden er hæklet i halvstangmasker. Alle omgange startes med 2 lm, som erstatter den første Hstm, og afsluttes med 1 km.

 1. Start med en magisk ring. Lav 2 lm, hækl 7 hstm i ringen. (8) Afslut med 1 km.
 2. Lav 2 lm, hækl 1 hstm i samme maske. Hækl 2 hstm i hver maske rundt (16) Afslut med 1 km.
 3. Lav 2 lm, hækl 1 hstm i samme maske, og 1 hstm i næste maske. Hækl nu “2 hstm  i næste maske, 1 hstm i næste maske”. Gentag rundt (24) Afslut med 1 km
 4. Lav 2 lm, hækl 1 hstm i samme maske, og 1 hstm i næste 2 masker.  Hækl nu “2 hstm  i næste maske, 1 hstm i næste 2 maske”. Gentag rundt (30) Afslut med 1 km
 5. Fortsæt dine udtagninger til du har den ønskede størrelse på din bund.
 6. Nu skal kanten fra bunden til siderne hækles. Denne metode giver en skarp kant, og som holder siderne oppe. Start med at lave 2 lm.    Der hækles i bagerst maskeled (Den maske nålen markere) samt i lænken der ligger vandret på bagsiden af dit arbejde (Nålen markere her nedenfor den vandrette lænke)    Slå garnet om nålen, og  Stik  ned i bagerste maskelænke og den vandrette lænke på bagsiden af dit arbejde. Træk garnet med tilbage som når du hækler en alm hstm. Slå garnet om nålen og træk igennem de  løkker på nålen. Nu er en første maske til kanten hæklet.   Hækl nu hstm sådan hele vejen rundt. Afslut denne omgang med en km.

Siderne:

 1. Start med at lav 1 lm.  Nu hækles der “2 hstm forfra, 2 hstm bagfra” Gentag rækken ud, og afslut med 1 km. Se følgende billeder.   Her er der netop hæklet 2 hstm forfra om hstm stolperne på forrige omgang.  Her er der netop hæklet 2 hstm bagfra om hstm stolperne på forrige omgang.  Sådan gentages skiftevis  “2 hstm forfra, 2 hstm bagfra” Gentag rækken ud.  Afslut med 1 km.
 2. Denne omgang er en gentagelse af omgang 1. Lav 1 lm. og hækl ” 2 hstm forfra, 2 hstm bagfra”. Gentag rækken ud og afslut med 1 km. Se følgende billeder. Her er netop hæklet 2 hstm forfra omkring stolperne på hstm på forrige omgang.  Og her er der netop hæklet 2 hstm bagfra om hstm stolperne på forrige omgang. Sådan gentages skiftevis  “2 hstm forfra, 2 hstm bagfra” Gentag rækken ud.   Afslut med 1 km.
 3. Nu hækles mønsteret modsat. Lav 1 lm. Og hækl nu  “2 hstm bagfra, 2 hstm forfra” Gentag rækken ud, og afslut med 1 km. Se følgende billeder.  Her er netop hæklet 2 hstm bagfra om hstm stolperne på forrige omgang.   Her er netop hæklet 2 hstm bagfra om hstm stolperne på forrige omgang.    “2 hstm bagfra, 2 hstm forfra” Gentag rækken ud, og afslut med 1 km.
 4. Denne omgang er en gentagelse af omgang 3. Lav 1 lm. Og hækl nu  “2 hstm bagfra, 2 hstm forfra” Gentag rækken ud, og afslut med 1 km.
 5. Nu gentages række 1-4 indtil du har den ønskede højde på din skjuler. Mål evt. efter undervejs. 
 6. Når du har den ønskede højde på din skjuler, laves der 1 lm, og hækles en omgang fm rundt. Afslut med 1 km.
 7. Nu hækles der en omgang med polstrede fastmasker. Dette gøres ved at du i stedet for at hækle i de normale masker, hækler i masken i omgangen under. Det er der nålen stikker ind.     Gentag med polstrede fastmasker omgangen rundt, og afslut med 1 km. Klip og hæft enden.

Jeg har valgt at sætte en lille lædersnip over kanten for at give den en lille fed detalje.

 

 

 

 

 

 

Garnet i denne opskrift er sponsoreret af Hobbii.dk. Ideer, design, vejledning, samt billeder er udelukkende Tante Tråds.

 

6 Comments

Leave a Reply